Menu Sluiten

Backup


Backup

Informatie over Backup en ICT diensten die betrekking hebben op backup waaronder backup in de cloud.

In de computertechnologie is er geen groter modewoord dan back-up. Het belang ervan kan niet genoeg worden benadrukt. In de informatietechnologie is een back-up of gegevensback-up gewoon een kopie van volledige computergegevens die elders zijn opgeslagen, zodat ze kunnen worden teruggehaald na een crash van het computersysteem of een harde schijf.

De werkwoordsvorm, die betrekking heeft op de procedure om dit daadwerkelijk te doen, is “Back-up”, terwijl het bijvoeglijk naamwoord en de zelfstandig naamwoordsvorm, die hierop betrekking hebben, herstel is. In feite zijn de meeste mensen zich niet bewust van het bestaan ervan. Als ze het wel wisten, zouden ze waarschijnlijk ineenkrimpen bij de gedachte eraan. Maar in werkelijkheid is een back-up een uiterst belangrijk onderdeel van elke computeromgeving, niet alleen omdat hij essentieel is, maar ook omdat hij gemakkelijk te maken is en de gebruiker niet veel moeite kost.

Het hele doel van een backup is om een extra beveilig aan te brengen, waardoor het voor iedereen die zonder toestemming van u en een ander of zelfs maar één computer toegang wil krijgen tot uw gegevensopslag erg moeilijk wordt.

Er zijn twee primaire methoden om back-ups te maken.

De ene is de ingebouwde functie in uw besturingssysteem zelf en de andere is via een toepassing of dienst van derden. Om het nog eenvoudiger te maken, hebben de meeste moderne computers ingebouwde kopieerfaciliteiten. Deze back-ups zijn echter meestal alleen van bestanden, mappen en toepassingen en zijn meestal niet erg betrouwbaar om de zeer voor de hand liggende reden dat er niet altijd een back-up wordt gemaakt. Dit is waar diensten en softwarepakketten van derden een enorme zegen kunnen blijken te zijn.

Office 365 heeft echter een nieuwe functie toegevoegd aan zijn gegevensbescherming zoals de mogelijkheid om back-ups te maken van gegevens.

Dit heeft veel IT-beheerders wakker geschud, vooral als je bedenkt hoe belangrijk gegevensbescherming is voor de gezondheid en toekomst van je bedrijf. Met een back-up hoeft u zich niet langer zorgen te maken over gegevensverlies, dat voor veel bedrijven de belangrijkste oorzaak van downtime is en voor individuele ondernemingen de grootste oorzaak van omzetverlies.

U hoeft niet langer ontelbare uren naar de taakbalk te staren en u af te vragen of u op de verkeerde knop hebt geklikt, omdat u weet dat u van alles al een back-up hebt gemaakt.

Naast het hebben van een back-up, hebt u ook opties om gegevens snel te herstellen als er iets misgaat.

Als uw back-up klaar is, hoeft u niet te wachten tot de IT-afdeling nog een paar machines heeft gerold en een nieuwe ronde back-ups heeft gemaakt. U kunt alles direct terugzetten op uw computersystemen, waardoor u tijd en geld bespaart en het risico op gegevensverlies tot een minimum beperkt.

Sommige IT-beheerders zijn er zelfs toe overgegaan om apparaten op hun computersystemen te installeren die regelmatig automatische back-ups uitvoeren, zodat van één pc of server automatisch een back-up wordt gemaakt.

Info over backup

Kennis over Backup

Een andere optie voor een vereenvoudigd back-upproces is de mogelijkheid om een back-up te bewerken.

Dit betekent dat in plaats van het project uit de repository te halen en het naar de juiste bestemming te verplaatsen, je gewoon een kopie van het project ter plaatse kunt bewerken, en wijzigingen kunt aanbrengen als dat nodig is. Het kan de zaken ook verder vereenvoudigen door back-ups te maken van alle mappen, bestanden en projecten die in het systeem bestaan op een datum voordat het probleem met de repository optreedt.

Door simpelweg een kopie te maken en die naar een nieuwe locatie te verplaatsen, heb je een snelle oplossing als er iets fout gaat en je gegevens verloren gaan.

Dit zijn twee typische manieren waarop u een on-demand of live gegevensback-up kunt uitvoeren voor uw enterprise client-serverback-up. U kunt overwegen om regelmatig zowel on-demand als live gegevensback-ups uit te voeren, afhankelijk van uw behoeften. Met een bron van live gegevens voor beide methoden kunt u kritieke gegevens offline houden en tegelijkertijd het risico op hardwarestoringen, stroomuitval of menselijke fouten verkleinen.

De mogelijkheid om back-ups te maken en uw systeem terug te zetten naar een eerder punt in de tijd kan de downtime verminderen die wordt veroorzaakt door een groot aantal redenen, dus zie dit belangrijke aspect van uw opslagbehoeften niet over het hoofd!

Meer info over backup nu op fbw.be.

Tags

Backup In De Cloud | Backup Onedrive | Backup Sharepoint | Backup Van O365 Mail | Backup | Cloud Backup Met Archivering | Configuratie Cloud Backup |