Menu Sluiten

Wifi


Wifi

Informatie over Wifi.

WiFi is een acroniem voor Wireless Fidelity. WiFi-adapters zijn een integraal onderdeel geworden van thuis- en kantoornetwerken. Ze zijn verkrijgbaar in diverse modellen met verschillende functies en variërende prijzen.

U kunt kiezen voor een eenvoudig model met één band of voor een model met meerdere banden dat tegelijkertijd geschikt is voor zowel de 2,4 als de 5 GHz-band. Het is de moeite waard te investeren in een WiFi-adapter van goede kwaliteit, vooral als u regelmatig gebruik maakt van het internet.

WiFi-routers maken de overgang van een gewone verbinding naar een realtime mesh-netwerk vrij snel. Wanneer u een document downloadt via een WiFi-netwerk, vangt doorgaans een tweede apparaat, een draadloze router genaamd, de gegevens van het web op met behulp van uw bestaande breedbandverbinding en zet deze om in radiosignalen.

De router zendt de opgevangen radiosignalen vervolgens naar het volgende apparaat, meestal een andere WiFi-router of toegangspunt. Dit proces houdt de netwerken gescheiden en voorkomt dat het ene apparaat het andere stoort. Op die manier kunnen de afzonderlijke netwerken soepeler functioneren.

Een draadloos netwerk werkt volgens een principe dat draadloos netwerken wordt genoemd.

Het maakt gebruik van het principe dat een radiosignaal slechts in één richting reist, zolang het binnen het bereik van de antenne kan blijven. Een WiFi-router vereenvoudigt het proces van draadloze netwerkverbinding door een ethernetbrug te maken tussen twee of meer lokale computers.

De WiFi-adapters die de computers met elkaar verbinden, kunnen zelf als draadloze routers fungeren en zenden hun eigen signaal in de vorm van radiosignalen uit naar de ethernet-verbindingen tussen de computers. De signalen worden opgevangen en omgezet in een Ethernet-signaal dat met een breedbandmodem over een groter gebied kan worden verzonden.

Breedband-internetapparaten zoals laptops en netbooks zijn uitstekende kandidaten voor een Wi-Fi-router.

Dit komt omdat ze al een bestaande bekabelde verbinding hebben. Ze kunnen echter ook profiteren van een draadloze internetverbinding als ze toegang hebben tot een draadloze hotspot, een point-to-point-verbinding of een ander alternatief zoals een hotspot.

Dankzij de ruime beschikbaarheid van Wi-Fi-hotspots kunnen laptops nu met het internet verbonden blijven, waar ze zich ook bevinden, zelfs als ze hun eigen draadloze internetapparatuur niet kunnen meenemen. Hierdoor kan de laptop verbonden blijven terwijl hij bezig is met zijn gebruikelijke activiteiten, zelfs wanneer hij reist of in een openbare ruimte zoals een koffiehuis zit.

Info over wifi

Vragen over Wifi

Wat kunnen we nog vertellen over Wifi.

Met het gebruik van een laptop en een Wi-Fi-router kunnen gebruikers hun laptop ook overal mee naartoe nemen, vooral wanneer ze verbinding moeten maken met een andere computer die geen Wi-Fi-verbinding heeft. Reizen naar een nieuwe locatie kan al moeilijk genoeg zijn zonder het gedoe van het vinden van een hotel dat Wi-Fi-service biedt of een internetprovider die de verbinding kan bieden die nodig is voor een laptop.

Door simpelweg hun laptop aan te sluiten op een Wi-Fi-hotspot, zullen gebruikers een snelle internetverbinding hebben, waar ze ook naartoe gaan. Openbare Wi-Fi-hotspots zijn overal, maar ze kunnen ook moeilijk te vinden zijn.

Veel hotelkamers bieden geen draadloze internettoegang. Hotels bieden deze service normaal gesproken in verschillende gebieden, afhankelijk van de locatie van het hotel.

Laptops hebben een signaal nodig om een draadloze verbinding met het internet tot stand te brengen. Indien een signaal door een laptop kan worden ontvangen en sterk genoeg is om een verbinding tot stand te brengen, kan de laptop op elk moment met het internet verbonden blijven.

Om draadloze netwerken veilig te houden, is het echter het beste om een toegangspunt te hebben zoals een Wi-Fi-router die voorkomt dat andere apparaten in de buurt komen en de internetsnelheid verstoren.

Meer info over wifi nu op fbw.be.

Tags

Beste Wifi Oplossing | Draadloos Internet Oplossingen | Draadloos Internet | Draadloos Netwerk Installeren | Draadloos Netwerk | Dual Band Wi-fi Netwerk | Gasten Login Wifi |