Menu Sluiten

Voip


Voip

Informatie over Voip.

Voice over Internet Protocol, of IP-telefonie, is een analoog systeem en een groep protocollen voor de transmissie van spraaksignalen en multimediasessies over breedbandinternetverbindingen, met inbegrip van het internet zelf. Het kan worden gebruikt voor IP-telefonie in zowel huishoudelijke als officiële communicatie.

Deze IP-telefoons zijn over het algemeen gebaseerd op dezelfde technologie als telefoontoestellen, TDM- en ISDN-technologieën,  die gewoonlijk worden gebruikt voor lokale en interlokale gesprekken.

Het verschil ligt in het feit dat IP-telefoons niet dezelfde infrastructuur gebruiken als conventionele telefoons om verbinding te maken met het internet en hun gesprekken te verzenden, waardoor ze goedkoper en gemakkelijker op te zetten zijn.

De meeste VoIP-diensten worden aangeboden tegen betaalbare tarieven in vergelijking met conventionele telefoondiensten. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat VoIP gebruik maakt van dezelfde infrastructuur als het normale telefoonsysteem, maar de gesprekken routeert met behulp van digitale pakketten in plaats van de conventionele analoge signaaldragers.

Deze technologie maakt het voor gebruikers mogelijk telefoongesprekken te ontvangen en te voeren via het internetprotocol zonder gebruik te maken van een IP-adres.

Aangezien VoIP gebruik maakt van dezelfde infrastructuur als het gewone telefoonnet, kunnen zowel spraak als data via hetzelfde netwerk worden verzonden en ontvangen. Zolang er een snelle breedbandverbinding is, kunnen de gegevens gemakkelijk worden omgezet in spraaksignalen. Met andere woorden, spraakdiensten kunnen worden gebruikt in combinatie met conventionele telefoondiensten.

Aan de ontvangende kant maakt een traditionele telefoonhoorn verbinding met een basisstation dat de inkomende oproep ontvangt. Vervolgens wordt de oproep gerouteerd naar een spraakprocessor die het spraaksignaal omzet in digitale informatie die wordt verzonden via het internetprotocol. Het resulterende signaal wordt vervolgens naar de luidsprekers van het toestel gestuurd waar de gebruiker geacht wordt te communiceren.

De aanbieder van het spraaktelefoonsysteem levert gewoonlijk een converter die het spraaksignaal omzet in het vereiste internetprotocol, zodat het met succes over het internet kan worden verzonden.

Info over voip

Kennis over Voip

Wat valt er nog te zeggen over Voip.

Om te kunnen profiteren van de speciale kenmerken van de VoIP-technologie, heeft een gebruiker ofwel een speciale server voor spraaktelefonie of een speciale VoIP-internetverbinding nodig.

Met een speciale server kan de gebruiker gesprekken voeren met een traditionele telefoonhoorn. Met een verbinding daarentegen kan de gebruiker bellen met een breedband internetverbinding in plaats van met een traditionele telefoonhoorn.

VoIP heeft het voor mensen zeer gemakkelijk gemaakt om telefoongesprekken te voeren met behulp van een breedband internetverbinding. Veel aanbieders bieden de dienst zelfs gratis aan.

Een goede internetverbinding is altijd handig om geld te besparen, wat nog een reden is om nu gebruik te maken van deze technologie en over te stappen op een VOIP-dienst zodra u volledig tevreden bent met de dienst.

Meer info over voip nu op fbw.be.

Tags

3cx Advanced Certified | 3cx Api | 3cx Centrale Hotel | 3cx Centrale Met Pms Integratie | 3cx Certified Engineer | 3cx Cloud Voip Kleine Bedrijven | 3cx Cloud Voip |